Flygande Jacob
Utrustning:
- Stekpanna
- Kastrull 2L
- Bunke 3L
- Ungsform
Ingredienser:
- 4 dl ris
- 200 g Champinjoner , konserverade
- 150 g Bacon
- 600 g Kycklingfile
- 3 dl Matlagningsgrädde
- 1 dl Chillisås
- 2 msk Vetemjöl
- 1 st Banan
- 1 dl Jordnötter
- Smör
Förberedelser:
- Skär upp Kycklingfilen i mindre bitar
- Slå på ugnen på 225 grader
- Blanda Matlagningsgrädde, Vetemjöl och Chillisås i en bunke
- Smörj ugnsformen med lite smör
- Koka upp vatten för riset
Tillagning:
- Stek Kycklingbitarna tills de är genomstekta och lägg dom i Ugnsformen
- Stek Champinjonerna och lägg dom i Ugnsformen
- Dela bananen i skivor och lägg dom i Ungsformen
- Häll på Såsen
- Dela Baconen i mindre bitar, stek och lägg sedan den stekta Baconen i Ugnsformen
- Koka riset
- Sätt in Ugnsformen i Ugnen i 20 minuter
- Tag ut Ugsformen ur ugnen efter halva tiden och strö på Jordnötterna, sätt in formen igen i ugnen