Italiensk pastagratäng
4 portioner
Utrustning:
- Kastrull 3L
- Stekpanna
- Ungsfast form
Ingredienser:
- 8 dl Pasta
- 1 st Gul Lök
- 3 st Morötter
- 1 st Selleri
- 150 g Rökt Skinka
- 2 dl Vispgrädde
- 100g Riven Ost
- Smör
- Salt och Peppar
Förberedelser:
- Koka upp vattnet till pastan
- Slå på ugnen på 225 grader
- Hacka Lök, Selleri och Morot
Tillagning:
- Koka pastan
- Fräs Lök, Selleri,Morot och Skinka i stekpannan tillsammans med lite smör
- Tillsätt Vispgrädde
- Salta och Peppra
- Blanda den kokta pastan och det stekta i en smord ungsfast form
- Strö på Riven Ost
- Gratinera i 225 grader i ugn i 10 minuter