Hamburgare
4 portioner
Utrustning:
- Stekpanna
- Bunke
- (Hamburgerpress)
Ingredienser:
- 600 g Nötfärs
- 2 st Äggulor
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Vispgrädde
- 1 tsk Tabascosås
- Salt och peppar
- 1 st Gul lök
- Ketchup
- Dressing
- Ost
- Hamburgerbröd
- Matolja
Förberedelser:
Tillagning:
Hamburgerkött:
- Se till att nötfärsen är ordentligt upptinad
- Lägg i nötfärs, äggulor, pressad vitlök, vispgrädde, tabascosås, salt och peppar i bunken
- Blanda ingredienserna
- Dela upp färsen i fyra delar
- Krama färsen med händerna så att färsen blir fast
- Forma färsen till hamburgare i en hamburgerpress eller för hand
- Stek hamburgarna i matolja, hamburgerkött klart!
Hamburgare:
- Lägg hamburgerbröden, över- och underdel, upp och ner på en tallrik
- Ha på ketchup på bröden
- Ha Dressing på bröden
- Ha på rå hackad lök på bröden
- Skiva ost och lägg på bröden
- Lägg på hamburgerkött på brödets underdel och lägg över överdelen, hamburgare klar!