Potatismoussaka

4 portioner

Utrustning:





Ingredienser:





Förberedelser:





Tillagning:





Köttfärssås:





  1. Stek löken och vitlöken i några minuter
  2. Tillsätt köttfärs
  3. Stek köttfärsen tills den är genomstekt
  4. Tillsätt Krossade tomater och vispgrädde
  5. Krydda med Salt och svartpeppar
  6. Ställ åt sidan

Potatis:





  1. Skala potatisen
  2. Skiva potatisen tunt i en matberedare

Potatismoussaka:





  1. Häll 2,5 dl ostsås i botten av ugnsformen
  2. Lägg i en tredjedel av potatisarna
  3. Bred ut hälften av köttfärssåsen
  4. Strö på riven ost
  5. Täck med en tredjedel potatis
  6. Bred ut resten av köttfärssåsen
  7. Strö på riven ost
  8. Lägg på resten av potatisen
  9. Häll på 2,5 dl ostsås
  10. Strö över riven ost
  11. Tillaga i nedre delen av ugnen i 60 minuter
  12. Lägg över ugnsfolie om ytan blir för mörk, kontrollera efter 30 minuter
  13. Potatismoussakan klar!