Plankstek
4 portioner
Utrustning:
- Stekpanna
- Bunke 2L
- Kastrull 3L
- Plankor
- Elvisp
Ingredienser:
- 500 g Kött, t.ex. Oxfile, Fläskfile, Entrecote eller Utskuren Biff.
- 2 st Äggulor
- 1 kg Potatis
- 1 dl Vispgrädde
- 1 tsk Bakpulver
- 2 msk Smör
- Salt och Peppar
- Bearnaisesås
Förberedelser:
- Slå på ugnen på 250 grader
- Skala potatisen
Tillagning:
- Koka potatisen tills den känns mjuk
- Ånga av och mosa potatisen med elvisp
- Tillsätt smör,äggulor och vispgrädde
- Smaksätt med salt och peppar
- Vispa tills moset är luftigt och klumpfritt
- Kött:
- Skiva upp köttet och stek det i stekpannan
- Lägg upp köttet i mitten av plankan och moset runt om köttet
- Grilla planksteken i ugnen i ca 8 minuter
- Servera planksteken med aromsmör eller en bearnaisesås till