Lasagne
4 portioner
Utrustning:
- Ugsform 25x33cm
- Stekpanna
- Kastrull 5l
Ingredienser:
- 9 st Lasagneplattor
- 100 g Riven Ost
- 1 st Gul lök
- 500 g Nötfärs
- 2 dl Krossade tomater med vitlök
- 1 dl Chillisås het
- Några droppar Tabascosås
- Muskotnöt
- Salt och peppar
- 3 msk Vetemjöl
- 5 dl Mjölk
- 3 dl Vispgrädde
- 100 g Riven ost
- 1 tsk Salt
Förberedelser:
- Slå på ugnen på 225 grader
- Skala och hacka lök
Tillagning:
Köttfärssås:
- Stek löken i några minuter
- Tillsätt köttfärs
- Stek köttfärsen tills den är genomstekt
- Tillsätt Krossade tomater, Chillisås och Tabascosås
- Krydda med Salt, Svartpeppar och Muskotnöt
- Blanda och stek några minuter,köttfärssås klar!
Ostsås:
- Lägg i mjölet i kastrullen
- Tillsätt mjölk och grädde
- Koka upp såsen under omrörning
- Koka såsen under omrörning i 3 minuter
- Tillsätt Salt, rör om
- Tillsätt Riven ost
- Rör om tills osten smält, tag av kastrullen ifrån värmen,ostsås klar!
Lasagne:
- Häll hälften av ostsåsen i botten av en ungssäker form
- Lägg på 3 st Lasagneplattor
- Bred ut hälften av köttfärssåsen
- Strö på lite riven ost
- Lägg på 3 st Lasagneplattor
- Bred ut resten av köttfärssåsen
- Strö på lite riven ost
- Lägg på 3 st Lasagneplattor
- Häll på resten av ostsåsen
- Strö över riven ost
- Tillaga i ugn i 40 minuter
- Lägg ugnsfolie över efter 20 minuter så att Lasagnen inte blir bränd
- Lasagnen klar!